Minilex - Lakipuhelin

Osuuskunnan tilintarkastus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Osuuskunnan tilintarkastuksesta säädetään osuuskuntalain lisäksi tilintarkastuslaissa. Tilintarkastajan valitsee osuuskunnan kokous. Mikäli tilintarkastajia on valittava useita, voidaan osuuskunnan säännöissä määrätä, että joku tai jotkut heistä, ei kuitenkaan kaikkia, valitaan muussa järjestyksessä.

Osuuskunnalla tulee laissa määritellyin ehdoin olla varatilintarkastaja. Osuuskunnan kokous voi valita varatilintarkastajan tai useamman tilintarkastajan myös sellaisessa osuuskunnassa, jossa siihen ei ole velvollisuutta. Mikäli osa tilintarkastajista valitaan muussa järjestyksessä kuin osuuskunnan kokouksen päätöksellä, voidaan osuuskunnan säännöissä niin ikään määrätä, että tällaisen tilintarkastajan varatilintarkastaja valitaan muussa järjestyksessä. Mitä laissa säädetään tilintarkastajasta, koskee myös varatilintarkastajaa.

Osuuskunnassa, jossa ei lain tai osuuskunnan sääntöjen mukaan ole valittava tilintarkastajaa, on osuuskunnan kokouksen valittava tilintarkastaja, mikäli jäsenet, joilla on vähintään yksi neljäsosa osuuskunnan jäsenten koko äänimäärästä tai yksi kolmasosa kokouksessa edustettujen jäsenten äänimäärästä vaativat sitä varsinaisessa osuuskunnan kokouksessa tai siinä osuuskunnan kokouksessa, jossa asiaa kokouskutsun mukaisesti on käsiteltävä vaativat.

Ellei osuuskunnan kokous valitse tilintarkastajaa, määrää tilintarkastajan aluehallintovirasto mikäli osuuskunnan jäsen hakee tilintarkastajan määräämistä kuukauden kuluessa osuuskunnan kokouksesta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa