Minilex - Lakipuhelin

Osakeyhtiön väliaikainen lopettaminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Osakeyhtiö voi keskeyttää toimintansa joko määräajaksi tai toistaiseksi. Päätöksen osakeyhtiön toiminnan keskeyttämisestä tekee yhtiökokous. Toiminnan keskeyttämisestä tulee ilmoittaa Verohallinnolle, joka merkitsee muutoksen Yritys- ja yhteisötietojärjestelmään. Toiminnan keskeyttämisestä ei tehdä merkintää kaupparekisteriin. Mikäli yhtiö keskeyttää toimintansa toistaiseksi, Verohallinto poistaa yhtiön ennakkoperintärekisteristä, arvonlisäverovelvollisten rekisteristä ja työnantajarekisteristä.

Toiminnan keskeyttäminen ei vapauta osakeyhtiötä sen kirjapitovelvollisuudesta, eikä se vaikuta yhtiön velkojen maksuun. Yhtiön tulee laatia tilinpäätös jokaiselta tilikaudelta ja tehdä veroilmoitus oma-aloitteisista veroista, vaikka toimintaa ei olisikaan ollut. Osakeyhtiön toiminnan uudelleen aloittamisesta on tehtävä muutosilmoitus Verohallinnolle.

Rekisteriviranomainen voi kaupparekisterilain mukaan omasta aloitteestaan poistaa toimintansa lopettaneen elinkeinonharjoittajan rekisteristä. Mikäli kaupparekisteriin ei ole viimeisten kymmenen vuoden kuluessa tullut yhtiöltä ilmoituksia ja rekisteriviranomaisella on syytä olettaa yhtiön lopettaneen toimintansa, viranomaisen on tiedusteltava yhtiöltä, harjoittaako tämä toimintaansa. Viranomainen voi kuulutuksella kehottaa yhtiötä ilmoittamaan toiminnastaan, ja mikäli yhtiöstä ei kehotuksen perusteella saada tietoa, yhtiötä koskevat tiedot poistetaan kaupparekisteristä ja yhtiö katsotaan purkautuneeksi.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa