Minilex - Lakipuhelin

Miten lainhuutoa haetaan?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistön omistusoikeuden saajan tulee hakea lainhuutoa. Hänen on kirjallisessa hakemuksessa esitettävä selvitys saannostaan ja sen laillisuudesta. Mikäli kiinteistön edellistä omistajaa ei ollut merkitty lainhuudon saajaksi, tulee hänenkin omistusoikeudestaan lähtökohtaisesti esittää selvitys. Tämä ei poikkeuksellisesti ole tarpeellista pakkohuutokaupalla, ulosottomiehen toimittamalla vapaalla myynnillä tai kiinteistötoimituksessa saadusta kiinteistöstä.

Lainhuutohakemukseen sovelletaan kirjaamista koskevia yleisiä säännöksiä. Hakemuksesta tulee muun muassa käydä ilmi tiedot hakemuksen kohteesta ja hakijasta sekä muut yhteystiedot. Saannon laillisuus näytetään liittämällä hakemukseen mukaan saantokirja. Saantokirja on luovutuksen perusteena oleva asiakirja, kuten esimerkiksi kauppakirja, vaihtokirja, lahjakirja, osituskirja tai testamentti.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Lainhuutohakemus toimitetaan sille maanmittaustoimistolle, jonka toimialueella kiinteistö sijaitsee. Hakemus tulee välittömästi vireille sen saavuttua viranomaiselle. On mahdollista, että lainhuuto jätetään lepäämään. Tämä tapahtuu silloin, kun hakijalle voitaisiin muuten myöntää lainhuuto, mutta omistusoikeuden lopullinen siirtyminen on vielä riippuvainen joistakin tulevista tapahtumista. Tavanomaisia syitä lepäämään jättämiselle voivat olla oikeustoimen ehdollisuus, jonkin henkilön suostumuksen puute tai meneillään oleva riita paremmasta oikeudesta kiinteistöön. Mikäli hakemusta ei lopulta hylätä, merkitään lainhuuto lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriin.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa