Minilex - Lakipuhelin

Lainhuudon saajan nautintasuoja

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Nautintasuoja täydentää saantosuojaa ja kaksoisluovutuksissa saatavaa lainhuutoon ja luovutuksensaajan vilpittömään mieleen perustuvaa suojaa. Nautintasuojaa voi saada kaikkia tehottomuus- ja pätemättömyysperusteita vastaan eikä oikea omistaja voi niihin enää vedota, mikäli hän ei ole nostanut kannetta määräajassa.

Nautintasuoja antaa kiinteistön lainhuudon saajalle suojaa oikeaa omistajaa vastaan. Oikea omistaja menettää oikeuden vaatia kiinteistö palautetuksi, jos lainhuudon saaja lainhuudon saatuaan on omistajana hallinnut kiinteistöä kymmenen vuoden ajan. Lainhuudon saajan on tullut olla saantonsa tapahtuessa vilpittömässä mielessä.

Määräajan alkamiselle on kaksi edellytystä. Kymmenen vuoden määräaika lasketaan siitä, kun lainhuuto on myönnetty ja kiinteistö on joutunut pois oikean omistajan omistajanhallinnasta. Nautintaan vetoavan ei kuitenkaan itse ole tarvinnut hallita kiinteistöä kymmentä vuotta, vaan hän voi vedota myös edeltäjiensä omistajanhallintaan ja lainhuutoon. Lisäksi kiinteistön saannissa vilpitöntä mieltä edellytetään joltain seuraajista. Saanto voi siis pätevöityä takautuvasti nautintasuojan ansiosta, tällöin saannon katsotaan olleen alun perinkin laillinen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]