Minilex - Lakipuhelin

Lainhuudon saajan nautintasuoja

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Nautintasuoja täydentää saantosuojaa ja kaksoisluovutuksissa saatavaa lainhuutoon ja luovutuksensaajan vilpittömään mieleen perustuvaa suojaa. Nautintasuojaa voi saada kaikkia tehottomuus- ja pätemättömyysperusteita vastaan eikä oikea omistaja voi niihin enää vedota, mikäli hän ei ole nostanut kannetta määräajassa.

Nautintasuoja antaa kiinteistön lainhuudon saajalle suojaa oikeaa omistajaa vastaan. Oikea omistaja menettää oikeuden vaatia kiinteistö palautetuksi, jos lainhuudon saaja lainhuudon saatuaan on omistajana hallinnut kiinteistöä kymmenen vuoden ajan. Lainhuudon saajan on tullut olla saantonsa tapahtuessa vilpittömässä mielessä.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Määräajan alkamiselle on kaksi edellytystä. Kymmenen vuoden määräaika lasketaan siitä, kun lainhuuto on myönnetty ja kiinteistö on joutunut pois oikean omistajan omistajanhallinnasta. Nautintaan vetoavan ei kuitenkaan itse ole tarvinnut hallita kiinteistöä kymmentä vuotta, vaan hän voi vedota myös edeltäjiensä omistajanhallintaan ja lainhuutoon. Lisäksi kiinteistön saannissa vilpitöntä mieltä edellytetään joltain seuraajista. Saanto voi siis pätevöityä takautuvasti nautintasuojan ansiosta, tällöin saannon katsotaan olleen alun perinkin laillinen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa