Minilex - Lakipuhelin

Miten kiinteistön kiinnityksen voi muuttaa?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistön omistaja voi muuttaa kiinnityksiä hakemuksesta. Muuttaminen voidaan tehdä niiden panttivelkojien ja erityisten oikeuden haltijoiden suostumuksesta, joiden asema heikkenee muutoksen johdosta. Muutoksen ideana on yleensä kasvattaa pantin vakuusarvoa tai järjestellä kiinnitysmääriä panttikirjoiksi sen hetkistä vakuustarvetta vastaavaksi.

Kiinnityksiä muutettaessa on kiellettyä sekoittaa kiinnitysten etusijajärjestystä. Etusijaa voidaan muuttaa kylläkin tikapuumallisesti nostamalla tai laskemalla. Muita kiinnityksen muutostyyppejä ovat muun muassa kiinnityksen laajentaminen, kuolettaminen, purkaminen (yhteiskiinnitys) sekä kiinnitysten yhdistäminen ja jakaminen.

Muuttaminen tapahtuu kirjallisena hakemuksena, joka on allekirjoitettava. Siihen on liitettävä alkuperäisinä muutettavista kiinnityksistä annetut panttikirjat. Hakemuksessa on myös esitettävä tiedot muutettavan kiinnityksen kohteesta sekä pyydetystä muutoksesta. Mukaan tulee liittää tarvittavat suostumukset kirjallisina. Muutoksen vahvistamisen jälkeen viranomainen antaa tiedon sähköisen panttikirjan saajalle.

Kiinnityksen muuttamisen yhteydessä kirjaamisviranomainen muuttaa vanhan kirjallisen panttikirjan sähköiseen muotoon. Hakemukseen tarvitaan siten alkuperäinen kirjallinen panttikirja. Muutos sähköiseksi panttikirjaksi tapahtuu kiinnitystä koskevan muutoksen vahvistamisen yhteydessä. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]