Minilex - Lakipuhelin

Miten kiinteistön kiinnityksen voi muuttaa?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistön omistaja voi muuttaa kiinnityksiä hakemuksesta. Muuttaminen voidaan tehdä niiden panttivelkojien ja erityisten oikeuden haltijoiden suostumuksesta, joiden asema heikkenee muutoksen johdosta. Muutoksen ideana on yleensä kasvattaa pantin vakuusarvoa tai järjestellä kiinnitysmääriä panttikirjoiksi sen hetkistä vakuustarvetta vastaavaksi.

Kiinnityksiä muutettaessa on kiellettyä sekoittaa kiinnitysten etusijajärjestystä. Etusijaa voidaan muuttaa kylläkin ”tikapuumallisesti” nostamalla tai laskemalla. Muita kiinnityksen muutostyyppejä ovat muun muassa kiinnityksen laajentaminen, kuolettaminen, purkaminen (yhteiskiinnitys) sekä kiinnitysten yhdistäminen ja jakaminen.

Muuttaminen tapahtuu kirjallisena hakemuksena, joka on allekirjoitettava. Siihen on liitettävä alkuperäisinä muutettavista kiinnityksistä annetut panttikirjat. Hakemuksessa on myös esitettävä tiedot muutettavan kiinnityksen kohteesta sekä pyydetystä muutoksesta. Mukaan tulee liittää tarvittavat suostumukset kirjallisina. Muutoksen vahvistamisen jälkeen viranomainen antaa todistukseksi joko uuden panttikirjan tai sitten alkuperäisen panttikirjan, johon on laitettu muutosta koskeva merkintä.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa