Minilex - Lakipuhelin

Mikä on työsuojelun toimintaohjelma?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Työnantaja vastaa työpaikan työsuojelusta. Työnantajan on tehtävä työsuojelun toimintaohjelma, joka kuuluu työnantajan työturvallisuusvelvoitteisiin.

Työnantajalla on siis oltava turvallisuuden ja terveellisyyden edistämiseksi ja työntekijöiden työkyvyn ylläpitämiseksi tarpeellista toimintaa varten tällainen työsuojelun toimintaohjelma, joka kattaa työpaikan työolojen kehittämistarpeet ja työympäristöön liittyvien tekijöiden vaikutukset. Toimintaohjelmasta johdettavat tavoitteet turvallisuuden ja terveellisyyden edistämiseksi sekä työkyvyn ylläpitämiseksi on otettava huomioon työpaikan kehittämistoiminnassa ja suunnittelussa ja niitä on käsiteltävä työntekijöiden tai heidän edustajiensa kanssa.

Työsuojelun toimintaohjelmasta tulee ilmetä työsuojelun kehittämistarpeet työpaikalla ja työympäristöön vaikuttavat tekijät. Toimintaohjelma otetaan huomioon, kun työympäristöä kehitetään, ja sitä käsitellään työntekijöiden ja heidän edustajiensa kanssa. Työsuojelun toimintaohjelmaan voi olla myös kirjattu menettelyohjeita, joilla ehkäistään epäasiallista kohtelua tai häirintää. Lisätietoja työsuojelun toimintaohjelmasta voit kysyä juristeiltamme.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa