Minilex - Lakipuhelin

Maksuvälinepetos on oikeudetonta käyttämistä

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Maksuvälinepetos on rikos, jossa tekijä käyttää toisen maksuvälinettä ilman lupaa tai enemmän kuin on luvattu. Rikoksena pidetään myös tällaisen oikeudettoman maksuvälineen antamista toiselle käytettäväksi. Sama koskee maksuvälinelomakkeita.

Tuomitsemisen edellytyksenä on lisäksi, että tekijän tarkoituksena on hankkia taloudellista hyötyä. Hyödyn ei tarvitse tulla välttämättä itselle; rikoksella voidaan hyödyttää myös toista. Rikokseen syyllistyy myös luottorajan ylittävä laillinen käyttäjä, jos hän aiheuttaa ylityksellä vahinkoa. Tällöin rankaisemisen edellytyksenä on, ettei hänellä ollut aikomusta pian korjata vahinkoa. Maksuvälinepetoksesta on säädetty myös törkeä ja lievä muoto. Rikoksen rangaistusasteikko on sakkoa tai vankeutta. Vankeus voi vaihdella välillä 14 päivää ja 2 vuotta.

Maksuvälineitä ovat erilaiset kortit ja tallenteet tai muut välineet, joilla voi suorittaa maksuja tai tilisiirtoja. Näiden välineiden on lisäksi oltava välttämättömiä kyseiselle maksutapahtumalle. Maksuvälinelomakkeet ovat sellaisia painettuja lomakkeita, jotka täydennetään maksuvälineiksi. Ne eivät kuitenkaan saa olla yleisesti saatavilla.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa