Minilex - Lakipuhelin

Määräaikainen sopimus ja sen irtisanominen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Määräaikainen sopimus solmitaan nimensä mukaisesti määräajaksi, jolloin se päättyy sovittuna aikana. Osapuolilla ei lähtökohtaisesti ole irtisanomisoikeutta, vaan luottamusta järjestelyn pysyvyyteen suojataan.

Lainsäädännössä on kuitenkin poikkeustapauksia, jotka oikeuttavat määräajaksi tehdyn sopimuksen irtisanomiseen. Esimerkiksi määräaikaisen vuokrasopimuksen irtisanominen on mahdollista kun on kyse terveyssyistä, opinnoista, työstä tai puolison työstä toisella paikkakunnalla tai muusta näihin verrattavasta syystä silloin, kun sopimuksessa pysyminen olisi kohtuutonta. Vastaavasti vuokranantajallakin on oikeus tietyin edellytyksin irtisanoa määräaikainen vuokrasopimus.

Jos osapuoli irtisanoo määräaikaisen sopimuksen perusteettomasti, voi toinen osapuoli vaatia sopimuksen jatkamista. Tällöin oikeudettomasti irtisanoutuneen tulee tehdä sopimuksen loppuaikaiset suoritukset. Jos esimerkiksi työnantaja irtisanoo määräaikaisen työntekijän, tulee hänen maksaa täysi palkka irtisanomisajalta.

On myös mahdollista, että irtisanova osapuoli suorittaa osansa vahingonkorvauksena. Toisen osapuolen tulee kuitenkin pyrkiä rajoittamaan aiheutuvaa vahinkoa: esimerkiksi vuokranantajan tulee etsiä asuntoon uutta vuokralaista, jos määräaikainen sopimus päätetään.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa