Minilex - Lakipuhelin

Tukikirje ja sen sitovuus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Tukikirjettä käytetään yleisimmin tehtäessä sopimuksia konsernin kanssa. Sopimus tehdään konserniin kuuluvan tytäryhtiön kanssa, joten vastapuoli ottaa suuremman riskin kuin jos sopimus tehtäisiin emoyhtiön kanssa. Tukikirjeellä emoyhtiö ilmoittaa tietävänsä sopimushankkeesta ja ikään kuin suosittelee tytäryhtiötä todeten esimerkiksi sen vakavaraisuuden.

Tukikirjeen oikeudelliset vaikutukset ovat epäselviä. Paljon merkitystä onkin käytetyllä sanamuodolla ennen kaikkea sen suhteen, perustaako se takausvastuun tai kanssavelallisaseman vai onko kyseessä ainoastaan emoyhtiön antama suositus, joka ei luo oikeudellisia vaikutuksia.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Vastuu voi seurata, mikäli emoyhtiö on todennut huolehtivansa tytäryhtiön toiminnasta ja varojen riittävyydestä. Vastuu voi luonnollisesti seurata myös, jos emoyhtiö on antanut virheellisiä tietoja tytäryhtiön taloudelliseen tilaan liittyen.

Tukikirjeestä käytetään myös nimityksiä letter of comfort, letter of awareness ja back-up letter.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa