Minilex - Lakipuhelin

Luonnonsuojelurikos uhkaa suojelun tarkoituksen toteutumista

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Luonnonsuojelurikos edellyttää tekijältä tahallisuutta tai törkeää huolimattomuutta. Lisäksi teon täytyy haitata luonnonsuojelua vähäistä enemmän. Rikoksen rangaistusasteikko on sakkoa tai vankeutta 14 päivästä 2 vuoteen. Tahallinen yritys on rangaistava.

Luonnonsuojelurikoksena pidetään oikeudetonta eläimen, kasvin, luonnonalueen tai muun kohteen hävittämistä. Edellisiä ei saa myöskään turmella. Näillä suojelun kohteilla on silti tiettyjä rajoituksia. Niiden täytyy olla määrätty suojeltaviksi tai rauhoitetuiksi. Toimenpiderajoituksen tai -kiellon alaisia kohteita ei saa käsitellä. Luonnossa ei saa myöskään irrottaa kohteita ympäristöstään, jos se on luonnonsuojelumääräysten vastaista. Irrotetulla kasvilla tai muulla kohteella ei saa käydä kauppaa, eikä sitä saa antaa eteenpäin tai ottaa vastaan ilmaiseksi.

Luontokappaleiden suojelusäädösten vastainen kuljetus Suomen rajan yli ei käy päinsä. Näin kuljetettuja luonnonkohteita ei ole Suomessakaan lupa ottaa vastaan itse eikä luovuttaa toiselle. Rikokseen voi syyllistyä pyytämällä valaita suomalaisesta aluksesta. Rikkomalla valaiden ja arktisten hylkeiden maahantuontikieltoa, rauhoitussäännöstä tai maahantuontikieltoa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa