Minilex - Lakipuhelin

Lievä maksuvälinepetos ei aiheuta suurta vahinkoa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Maksuvälinepetoksen lievään muotoon syyllistyminen edellyttää samoja tekoja, kuin itse maksuvälinepetoskin. Erona kuitenkin on, että tässä tapauksessa teko on kokonaisuudessaan vähäinen.

Joka, hankkiakseen itselleen tai toiselle oikeudetonta taloudellista hyötyä, käyttää maksuvälinettä ilman sen laillisen haltijan lupaa, lupaan perustuvan oikeutensa ylittäen tai muuten ilman laillista oikeutta tai luovuttaa maksuvälineen tai maksuvälinelomakkeen toiselle saattaakseen sen ilman laillista oikeutta käytettäväksi, syyllistyy maksuvälinepetokseen. Maksuvälinepetokseen syyllistyy myös se, joka tilin katteen tai sovitun enimmäisluottorajan ylittäen väärinkäyttää mainittuja maksuvälineitä ja siten aiheuttaa toiselle taloudellista vahinkoa, jollei hänellä maksuvälinettä käyttäessään ollut aikomus viipymättä korvata vahinko.

Jos maksuvälinepetos, huomioon ottaen tavoitellun hyödyn tai aiheutetun vahingon määrä tai muut rikokseen liittyvät seikat, on kokonaisuutena arvostellen vähäinen, rikoksentekijä on tuomittava rangaistukseen lievästä maksuvälinepetoksesta. Rangaistuksena voidaan tuomita sakkoa.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa