Minilex - Lakipuhelin

Lapsen kuolinpesä

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Lapsen kuolinpesän omaisuuteen luetaan kaikki vainajan omistama omaisuus, aivan kuten aikuistenkin kohdalla. Mitä nuorempi lapsi on, sitä todennäköisempää tietenkin on, että hänellä ei juurikaan ole omaa omaisuutta. Tosin vaikka alaikäinen lapsi on vajaavaltainen ja siten rajoitettu tekemään itsenäisesti oikeustoimia ja määräämään omaisuudestaan, voi hänellä kuitenkin olla nimissään merkittävästikin omaisuutta. Myös lapsen ollessa alaikäinen, on hänen nimissään oleva omaisuus erillistä vanhempien omaisuudesta ja kuuluu siten lapsen omaan kuolinpesään. Oikeutta lapsen omaisuuden säilymiseen turvaa maistraatin holhousasioiden rekisteri, johon omaisuuden valvonta kirjataan, kun alaikäisen lapsen omaisuuden arvo ylittää 20 000 euroa.

Myös silloin, kun perittävä on lapsi, noudatetaan tavallista perimysjärjestystä, eli ensisijaisesti vainajan perivät hänen rintaperillisensä. Jos rintaperillisiä ei ole, eikä vainaja ollut naimisissa, saavat hänen isänsä ja äitinsä yhtä suuren osan perinnöstä ja niin edelleen. Mitä nuoremmasta henkilöstä on kyse, sitä todennäköisempää luonnollisesti on, että perijänä ovat lapsen vanhemmat. Kuolinpesästä löydät tarkempaa tietoa muista aihetta koskevista artikkeleistamme. Mikäli sinulla on kysyttävää aiheesta, otathan yhteyttä lakimiehiimme. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]