Minilex - Lakipuhelin

Laki työsuojelun valvonnasta ja työpaikan työsuojeluyhteistoiminnasta

» Lakipuhelin neuvoo kokemuksella - Soita 0600 12 450 »

Laki työsuojelun valvonnasta ja työpaikan työsuojeluyhteistoiminnasta on säädetty vuonna 2006. Lain tarkoituksena on varmistaa työsuojelua koskevien säännösten noudattaminen sekä parantaa työympäristöä ja työolosuhteita työsuojelun viranomaisvalvonnan sekä työnantajan ja työntekijöiden yhteistoiminnan avulla. Laissa säädetään muun muassa työsuojeluviranomaisten ja tarkastajan velvollisuuksista ja toimivaltuuksista sekä menettelystä työsuojeluviranomaisen valvoessa työsuojelua koskevien säännösten noudattamista.

Lisäksi laissa säädetään työsuojeluviranomaisten toimivallan käytöstä, kuten esimerkiksi toimintaohjeen ja kehotuksen antamisesta ja työsuojeluviranomaisten päätöksestä. Teknisten laitteiden turvallisuuden valvonnastakin on laissa säädetty.

Lisäksi laissa työsuojelun valvonnasta ja työpaikan työsuojeluyhteistoiminnasta on säädetty työsuojelun yhteistoiminnasta, johon liittyen on säädetty muun muassa työsuojeluvaltuutetun toiminnasta. Laissa on säädöksiä myös oikeusturvakeinojen käyttämisestä, kuten muutoksenhausta työsuojeluviranomaisen päätökseen. Lain soveltamiseen ja tulkintaan liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä juristeihimme.

 


- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 - 

Selaa lakitietoa

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »