Minilex - Lakipuhelin

Laiton tuontitavaraan ryhtyminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Se, joka kätkemällä, hankkimalla, hallinnassaan pitämällä tai välittämällä tavaraa, jota maahan tuotaessa ei ole noudatettu kyseisen tavaran tuontirajoitusta, syyllistyy laittomaan tuontitavaraan ryhtymiseen. Laittomaan tuontitavaraan syyllistymistä ei ole rajattu kätkemiseen, hankkimiseen, hallussa pitämiseen tai välittämiseen, vaan rikokseen voi syyllistyä muillakin tavoilla. Rikokseen voi syyllistyä myös siten, että ryhtyy sellaiseen tuotuun tavaraan, joka paikallisessa myynnissä on asetettu verotettavaksi, joita ei kyseisestä tavarasta ole suoritettu. Kuten esimerkiksi valmistevero tupakkatuotteissa, joissa maahantuonnin jälkeen on tehty veropetos.

Syyllistymällä rikokseen, tekijän täytyy olla tietoinen tavaran tuontirajoitusten rikkomisesta. Käytännössä kyseessä on salakuljetetun tavaran piilottamista, hankkimista, haltuunottamista tai välittämistä rajoittava säännös, jonka olennaisena osana on tietää tavaran tuontitapa.

Tuontirajoituksena voi tavarassa olla määrä, alkuperä, tavaran sisältö tai sen ominaisuudet, tai muuten tavaran tuontiin tarvittava viranomaisen lupa tai verojen suorittaminen. Rikoksesta on säädetty myös lievä tekomuoto.

Rangaistuksena laittomaan tuontitavaraan ryhtymisestä voidaan tuomita sakkoon tai vankeuteen neljästätoista päivästä puoleentoista vuoteen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa