Minilex - Lakipuhelin

Konkurssipesän lopputilityksen sisältö

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Konkurssipesän lopputilitys on kaksiosainen. Se sisältää pesänhoitajan selvityksen konkurssipesän hallinnosta sekä antaa velkojille lopullisen tiedon jako-osuuksista. Velkojat pystyvät jako-osuuslaskelmasta tarkistamaan sen, että onko heille tulevat jako-osuudet määrätty oikein.

Lopputilitystä voidaan näin ollen kutsua konkurssipesän tilinpäätökseksi. Lopputilityksen perusteella kaikki konkurssipesään osalliset tahot voivat muodostaa mielipiteensä siitä, onko pesänhoitaja noudattanut hänelle asettua huolellisuusvelvoitetta pesän hallinnossa. Lopputilityksen hallintoa koskevasta osasta tulee käydä ilmi konkurssipesän tulot ja menot konkurssimenettelyn ajalta. Erikseen on vielä mainittava pesänhoitajan palkkio ja hänelle maksettujen kustannusten korvaus. Lisäksi hallinto-osasta on käytävä ilmi tiedot siitä, miltä osin konkurssipesä on vielä selvittämättä ja mihin toimenpiteisiin tämän osalta ryhdytään.

Lopputilityksen jako-osuuksia koskeva osa sisältää luettelon, josta käy ilmi velkojille maksetut jako-osuudet ja niiden ennakot. Tämä luettelo osoittaa sen, miten pesän varat on jaettu ja jaetaan velkojien kesken. Lisäksi lopputilityksen jako-osuuksia koskevasta osasta tulee käydä ilmi luettelo velkojille vielä maksettavista jako-osuuksista ja tiedot tällaisten maksujen ajankohdasta. Lopuksi pesänhoitajan on vahvistettava lopputilitys allekirjoituksellaan.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa