Minilex - Lakipuhelin

Konkurssipesän hallinto

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Konkurssissa merkityksellisiä toimijoita ovat kaikki velkojat yhdessä kollektiivina, yksittäinen konkurssivelkoja, konkurssivelallinen, konkurssipesän velkojat eli massavelkojat, pesänselvittäjä sekä tuomioistuin.

Konkurssipesän selvittäminen eli pesäluettelon laatiminen konkurssipesän varoista ja veloista on tehtävä tehokkaasti kenenkään oikeuksia loukkaamatta. Velkojien päätösvalta konkurssipesässä on lähtökohtana, mutta käytännössä pesänhoitaja toimii konkurssipesän juoksevan hallinnon hoitajana. Velkojat käyttävät päätösvaltaansa velkojainkokouksessa.

Tuomioistuimen tehtävänä on määrätä konkurssipesälle pesänhoitaja. Pesänhoitajan on toimittava velkojien yhteiseksi eduksi. Pesänhoitajan on toimessaan noudatettava velkojien antamia ohjeita ja määräyksiä. Konkurssiasiain neuvottelulautakunta on laatinut suosituksia hyvästä pesänhoitotavasta. Pesänhoitajan on toimessaan huomioitava myös nämä suositukset. Konkurssipesien hallinnon valvonnasta vastaa oikeusministeriön alaisuudessa toimiva konkurssiasiamies.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa