Minilex - Lakipuhelin

Konkurssipesän asioita hoitava hallinto

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Konkurssista säädetään konkurssilaissa. Konkurssissa yleensä merkityksellisiä toimijoita ovat kaikki velkojat yhdessä kollektiivina, yksittäinen konkurssivelkoja, konkurssivelallinen, konkurssipesän velkojat eli massavelkojat, pesänselvittäjä sekä myös tuomioistuin.

Konkurssipesän selvittäminen eli pesäluettelon laatiminen konkurssipesän varoista ja veloista on tehtävä tehokkaasti kenenkään oikeuksia loukkaamatta. Lähtökohtana konkurssipesässä on aina velkojien päätösvalta, mutta käytännössä kuitenkin pesänhoitaja toimii konkurssipesän juoksevan hallinnon hoitajana. Velkojat voivatkin käyttää päätösvaltaansa velkojainkokouksessa, kun kyse on tällaisesta järjestelystä.

Tuomioistuimen tehtävänä onkin määrätä konkurssipesälle pesänhoitaja. Tällaisen pesänhoitajan on toimittava velkojien yhteiseksi eduksi, eikä missään nimessä ajettava omaa etuaan. Pesänhoitajan on toimessaan noudatettava velkojien antamia ohjeita ja määräyksiä. Konkurssiasiain neuvottelulautakunta on laatinut suosituksia hyvästä pesänhoitotavasta. Pesänhoitajan on toimessaan huomioitava myös nämä suositukset. Konkurssipesien hallinnon valvonnasta vastaa oikeusministeriön alaisuudessa toimiva konkurssiasiamies. Mikäli asiaan liittyen heräsi vielä kysymyksiä, kannattaa ottaa yhteyttä lakipuhelimeemme. Siellä lakimiehet antavat yksityiskohtaisia neuvoja!

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa