Minilex - Lakipuhelin

Konkurssipesä ja kirjanpitovelvollisuus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kun velallinen on asetettu konkurssiin, menettää hän oikeuden määrätä konkurssipesään kuuluvasta omaisuudestaan. Myös velallisen liike- tai ammattitoiminnan kirjanpitoaineisto kuuluu konkurssipesään. Päätösvaltaa konkurssipesässä käyttävät velkojat ja pesänhoitaja. Myös konkurssipesällä on kirjanpitovelvollisuus.

Pesänhoitajan tehtävänä on ottaa haltuun pesään kuuluva omaisuus, mukaan lukien kirjanpitoaineisto. Pesänhoitajan on huolehdittava myös siitä, että velallisen kirjanpito tehdään konkurssin alkamiseen saakka ja että konkurssin alkamiseen päättyneeltä tilikaudelta laaditaan tilinpäätös.

Konkurssipesän kirjanpitovelvollisuus edellyttää sellaista kirjanpitoa, jota pesän laajuus ja laatu edellyttävät. Kirjanpidon tulee perustua kirjanpitolain 2 luvun 5 §:n mukaisiin päivättyihin ja numeroituihin tositteisiin. Pesänhoitajan on huolehdittava siitä, että konkurssipesän kirjanpito on asianmukaisesti järjestetty.

Konkurssipesän kirjanpitovelvollisuuden täyttymisestä vastaa siis ennen kaikkea pesänhoitaja. Lisätietoa kirjanpitovelvollisuudesta konkurssipesässä saat lakipuhelimesta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa