Minilex - Lakipuhelin

Avoimen yhtiön konkurssi

» Lakipuhelin neuvoo kokemuksella - Soita 0600 12 450 »

Avoin yhtiö voidaan asettaa konkurssiin. Konkurssin seurauksena avoin yhtiö voi purkautua. Konkurssiin asettamisen edellytyksenä on lain mukaan velallisen maksukyvyttömyys eli toisin sanoen velallisen voidaan katsoa olevan muuten kuin tilapäisesti kykenemätön maksamaan velkojaan niiden erääntyessä. Jos avoin yhtiö on konkurssissa, sen omaisuus muutetaan rahaksi ja varat jaetaan velkojien kesken.

Yhtiö tulee selvittää tapauksessa, jossa avoimen yhtiön omaisuus on luovutettu konkurssiin ja omaisuutta on vielä jäljellä, kun konkurssi päättyy. Mikäli omaisuutta ei ole enää jäljellä, kun konkurssi päättyy, yhtiö katsotaan purkautuneeksi lopputilityksen hyväksymisen jälkeen. Jos avoin yhtiö on purkautunut, pesänhoitajan tulee ilmoittaa sen purkautumisesta viivytyksettä Oikeusrekisterikeskukselle. Oikeusrekisterikeskus välittää tiedon rekisteriviranomaiselle, joka merkitsee tiedon yhtiön purkautumisesta rekisteriin.

Avoin yhtiö voi siis purkautua konkurssin vuoksi. Tällöin pesänhoitajan tulee ilmoittaa yhtiön purkautumisesta viivytyksettä Oikeusrekisterikeskukselle. Avoimen yhtiön konkurssista ja siihen liittyvistä asioista kannattaa keskustella tarkemmin lakimiehen kanssa. Lisätietoja aiheesta saat tarvittaessa alla olevasta lakipuhelimen numerosta.


- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 - 

Selaa lakitietoa

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »