Minilex - Lakipuhelin

Asiamies edustaa hakijaa piirimallia koskevissa asioissa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Jos integroidun piirimallin piirin yksinoikeuden hakijalla ei ole kotipaikkaa Suomessa, hänen on hankittava itselleen asiamies, joka asuu Suomessa. Asiamies toimii hakijan ja rekisteriviranomaisen välillä ja nopeuttaa prosessia, sillä yhteydenpito suoraan ulkomailla asuvan hakijan kanssa voisi olla kohtuuttoman hidasta, kallista ja mahdollisen kielimuurin takia vaikeaa.

Jotta asiamies voisi toimia lain tarkoittamalla tavalla, hänellä on oltava siihen hakijan antama valtuutus. Hakijan on annettava asiamiehelle täysi oikeus edustaa häntä rekisteriviranomaisessa kaikissa hakemusta koskevissa asioissa. Valtuutus on syytä myöntää kirjallisessa muodossa valtakirjana. Asiamies tarvitsee valtakirjaa toimiessaan rekisteröintiviranomaisen kanssa ja todistaessaan ulkopuoliselle oikeutensa laajuuden.

Integroidun piirin piirimallin yksinoikeuden hakijan lisäksi myös piirimallin haltijalla on oltava asiamies, jos haltijalla ei ole kotipaikkaa Suomessa. Tällöinkin asiamiehen tehtävä on toimia piirimallin haltijan puolesta rekisteröidyn piirimallin asioiden hoitamisessa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa