Minilex - Lakipuhelin

Panttivelkojan oikeus muuttaa panttiomaisuus rahaksi

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Panttivelkojalla sanotaan olevan konkurssissa separatistin asema. Tällä tarkoitetaan sitä. että panttivelkojalla on oikeus konkurssista huolimatta muuttaa panttiomaisuutta rahaksi. Panttivelkoja voi siten ottaa saatavansa panttiomaisuuden myynnistä kertyvästä kauppahinnasta. Panttivelkojalla ei ole kuitenkaan oikeutta pitää koko myyntihintaa, sillä tällä on nimenomaan oikeus vain kattaa saatavansa.

Panttivelkojalla ei ole kuitenkaan oikeutta edetä konkurssissa suoraan panttiomaisuuden myyntivaiheeseen. Panttivelkojalle on laissa säädetty tietty ilmoitusvelvollisuus konkurssipesän pesänhoitajalle panttisaatavastaan ennen kuin tämä voi ryhtyä muuttamaan panttiomaisuutta rahaksi. Lisäksi panttivelkojan on panttia myydessään otettava huomioon myös konkurssipesän edut eli pyrittävä saamaan pantista mahdollisimman korkea myyntihinta.

Panttivelkojalle on konkurssilaissa säädetty eräitä muitakin ilmoitusvelvollisuuksia liittyen panttiomaisuuden realisointiin. Näiden erilaisten panttivelkojaa koskevien ilmoitusvelvollisuuksien tarkoituksena on antaa konkurssipesälle mahdollisuus varmistaa, että myös konkurssipesän edut tulevat huomioon otetuksi panttiomaisuutta myytäessä. Erikseen on säädetty konkurssipesälle oikeus hakea tuomioistuimelta päätöstä kieltää panttivelkojaa myymästä panttiomaisuutta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]