Minilex - Lakipuhelin

Yrityskauppojen valvonta Euroopan unionissa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Euroopan unionin kilpailusäännöt turvaavat toimivan kilpailun ja varmistavat, ettei yritysten toimenpiteillä estetä tavaroiden, palveluiden ja pääomien vapaata liikkuvuutta jäsenvaltiosta toiseen. Tavoitteena on mahdollisimman vapaa kilpailu ja tehokkaasti toimivat sisämarkkinat, jotka edistävät kuluttajien hyvinvointia ja Euroopan taloudellista kilpailukykyä.

Euroopan unionin alueella vaikuttaviin kilpailunrajoituksiin sovelletaan EU:n kilpailusääntöjä, jos niin sanottu kauppakriteeri täyttyy. Kauppakriteerin täyttyminen edellyttää, että rajoitus voi vaikuttaa merkittävästi jäsenvaltioiden väliseen kauppaan. Yleensä kauppakriteeri täyttyy tilanteessa, jossa yrityskaupan osapuolet ovat eri jäsenvaltioista. Kuitenkin kauppakriteeri voi täyttyä myös tapauksissa, joissa kaikki osalliset yritykset ovat vain yhdestä jäsenvaltiosta.

Yrityskauppojen valvonta unionissa perustuu EU:n yrityskeskittymien valvonnasta annettuun asetukseen eli niin sanottuun sulautuma-asetukseen. Sulautuma-asetuksen tarkoituksena on valvoa sellaisia yritysjärjestelyjä, jotka aiheuttavat pysyvän muutoksen järjestelyyn osallistuvien yritysten määräysvaltasuhteissa sekä markkinoiden rakenteessa. Jos yrityskauppa ylittää sulautuma-asetuksessa määritellyt liikevaihtorajat eli niin sanotut kynnysarvot, kauppa ilmoitetaan Euroopan komissiolle sen sijaan, että siitä ilmoitettaisiin Kilpailu- ja kuluttajavirastolle. Liikevaihtorajat kuvaavat yrityksen kokoa ja ovat tasa-arvoinen mittari arvioitaessa yrityskeskittymien yhteisönlaajuisuutta. Komissiolla on yksinomainen toimivalta unioninlaajuisten yrityskauppojen kilpailuvaikutusten arvioinnissa.

Sulautuma-asetus antaa valtuuden puuttua yrityskauppaan, jos se olennaisesti estää tehokasta kilpailua sisämarkkinoilla tai niiden merkittävällä osalla erityisesti siitä syystä, että sillä luodaan määräävä markkina-asema tai vahvistetaan sitä. Komissio voi joko estää yrityskaupan syntymisen kokonaan tai vaihtoehtoisesti vaatia joitain muutoksia yritysjärjestelyyn kilpailuongelmien välttämiseksi.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]