Minilex - Lakipuhelin

Törkeä lahjuksen antaminen koskee arvokasta etua


» Lakipuhelin neuvoo kokemuksella - Soita 0600 12 450 »

Joka virkamiehelle lupaa, tarjoaa tai antaa hänen toiminnastaan palvelussuhteessa hänelle tai toiselle tarkoitetun lahjan tai muun edun, jolla vaikutetaan tai pyritään vaikuttamaan tai joka on omiaan vaikuttamaan virkamiehen toimintaan palvelussuhteessa, syyllistyy lahjuksen antamiseen. Lahjuksen antamisesta tuomitaan myös se, joka virkamiehen toiminnasta palvelussuhteessa lupaa, tarjoaa tai antaa sanotun lahjan tai edun toiselle.

Jos lahjuksen antamisessa lahjalla tai edulla pyritään saamaan asianomainen toimimaan palvelussuhteessa velvollisuuksiensa vastaisesti lahjojaa tai toista huomattavasti hyödyttäen tai toiselle tuntuvaa vahinkoa tai haittaa aiheuttaen, ylittyy törkeän lahjuksen antamisen kynnys. Tällöin lahjuksen antamiseen syyllistyvä syyllistyy kyseisen rikoksen törkeään muotoon. Samoin, jos lahjan tai edun arvo on huomattava, törkeyskynnys ylittyy.

Tuomitseminen kuitenkin edellyttää, että lahjuksen antaminen on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä. Törkeästä lahjuksen antamisesta voidaan tuomita vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään neljäksi vuodeksi.


- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


 

Selaa lakitietoa

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »