» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »
Työntekijä voi hakea erääntyneitä palkkojaan maksettavaksi Uudenmaan ELY-keskukselta työnantajan maksukyvyttömyyden johdosta. Työntekijälle voidaan maksaa palkkaturvana työntekijän työsuhteesta johtuvia saatavia, joiden peruste ja määrä on saatu selvitettyä. Vaadittava viivästyskorko palkasta on yksi näistä saatavista, jonka määrä ja peruste tulee selvittää palkkaturvahakemuksessa.
Johtuen palkkaturvajärjestelmän luonteesta, palkkasaatavat joihin työntekijä on oikeutettu ovat yleensä myöhästyneet useita kuukausia. Viivästyskorkoa voidaan tällöin vaatia siitä päivästä lukien, jona palkka on erääntynyt maksettavaksi. Vakiintuneen tulkinnan mukaan viivästyskoron suorittamisvelvollisuus alkaa eräpäivää seuraavasta päivästä. Vaadittava viivästyskorko on Euroopan keskuspankin asettaman viitekoron määrä lisättynä seitsemällä prosentilla.
Koska palkkaturvana maksettavat saatavat siirtyvät kaikkine oikeuksineen valtiolle päätöksen antopäivänä, tulee vaatimus viivästyskorosta esittää ennen tätä. Valtio voi itse periä viivästyskorkoa saatavasta työnantajalta, vaikka työntekijä ei olisi esittänyt vaatimusta viivästyskorosta. Tätä korkosaatavaa valtio ei ole velvollinen palauttamaan työntekijälle.
- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -
Pyydä tarjous lakipalvelusta
Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi
Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.
Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:
- maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
- maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
- halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.
Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.
Aiheeseen liittyvät artikkelit
Selaa lakitietoa