Minilex - Lakipuhelin

Kätkemisrikos ja vahingonkorvaus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kätkemisrikoksesta tuomitaan se, joka kätkee, hankkii, ottaa huostaansa tai välittää toiselta varkaus-, kavallus-, ryöstö-, kiristys-, petos-, kiskonta- tai maksuvälinepetosrikoksella saatua omaisuutta taikka muulla tavoin ryhtyy sellaiseen omaisuuteen. Joka tahallisesti tai tuottamuksesta aiheuttaa toiselle vahingon, on velvollinen korvaamaan sen, jollei vahingonkorvauslaista muuta johdu.

Vahingonkorvaus käsittää lähtökohtaisesti hyvityksen henkilö- ja esinevahingosta, sekä laissa säädetyin edellytyksin kärsimyksestä. Kätkemisrikoksella aiheutetun vahingon osalta vahingonkorvaus käsittää hyvityksen myös sellaisesta taloudellisesta vahingosta, joka ei ole yhteydessä henkilö- tai esinevahinkoon. Rikoksen tekijän on siis pääsääntöisesti korvattava kaikki uhrille aiheutuneet vahingot. Uhri voi vaatia vahingonkorvauksia korkoineen rikoksentekopäivästä lukien. Vahingonkorvauksen määrää voidaan sovitella, jos korvausvelvollisuus harkitaan kohtuuttoman raskaaksi ottaen huomioon vahingon aiheuttajan ja vahingon kärsineen varallisuusolot ja muut olosuhteet. Tahallisesti aiheutetusta vahingosta on kuitenkin tuomittava täysi korvaus, jollei erityisistä syistä harkita kohtuulliseksi alentaa korvausta.

Rikoksen tekijä voidaan määrätä maksamaan korvauksia tuomiolla. Annettu tuomio käy myös ulosottoperusteeksi, jonka avulla rikoksen tekijää kohtaan voidaan vaatia ulosmittausta. Korvauksia on toissijaisesti mahdollista saada valtiolta, mikäli esimerkiksi rikoksentekijää ei saada kiinni.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]