Minilex - Lakipuhelin

Hallintosopimuksen osapuolet

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Hallintosopimuksella tarkoitetaan viranomaisen toimivaltaan kuuluvaa sopimusta julkisen hallintotehtävän hoitamisesta tai sopimusta, joka liittyy julkisen vallan käyttöön. Hallintosopimuksen osapuolina ovat useimmiten julkisyhteisö ja yksityinen luonnollinen tai oikeushenkilö. Näin ei kuitenkaan ole aina, vaan hallintosopimuksen voivat solmia myös julkisyhteisöt keskenään. Vähintään toisen osapuolen on kuitenkin oltava julkisyhteisö, jotta kyseessä on hallintosopimus. Hallintosopimuksen sisällön tulee lisäksi kuulua viranomaisen toimivaltaan. Jotta viranomainen voisi solmia hallintosopimuksen, on tällä myös oltava valtuutus sen solmimiseen. Tämä johtuu siitä, että julkisen vallan käytön tulee perustua lakiin eli hallintosopimuksen solmiminen edellyttää yleensä laissa olevaa valtuutusta. Hallintosopimusta voidaan käyttää oikeudellisen ohjauksen välineenä yksityistämisessä sekä hallinno rakenteiden järjestämisessä.

Hallintosopimusta tehtäessä on noudatettava hyvän hallinnon perusteita ja riittävällä tavalla turvattava niiden henkilöiden oikeudet sopimuksen valmistelussa sekä mahdollisuudet vaikuttaa sopimuksen sisältöön, joita sovittava asia koskee.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]