Minilex - Lakipuhelin

Vastuu kommandiittiyhtiön velasta osuuden lunastuksen jälkeen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Yhtiöosuuden lunastaminen ei poista vastuunalaisen yhtiömiehen henkilökohtaista vastuuta kommandiittiyhtiön veloista. Toisin sanoen, vaikka vastuunalainen yhtiömies ei enää omista osuutta yhtiössä, on hän edelleen yhtäläisesti vastuussa siitä määrästä yhtiön velkaa, joka hänelle lunastushetkellä kohdistui. Lunastushetkeen jälkeen syntyneet velat kohdistuvat ainoastaan tuon ajankohdan jälkeen vastuunalaisessa asemassa olleille yhtiömiehille.

On tärkeää muistaa ilmoittaa asiasta kaupparekisteriin, koska yhtiömies on vastuussa myös velasta, joka on syntynyt yhtiöstä eroamisen jälkeen, jollei velkoja tiennyt, että yhtiömies oli eronnut yhtiöstä ennen velvoitteen syntymistä. Kun yhtiömiehen ero on merkitty kaupparekisteriin ja kuulutettu, ei hän voi joutua vastuuseen sen jälkeen syntyneistä velvoitteista.

Yhtiömiehellä, jonka yhtiöosuus lunastetaan, on mahdollisuus vaatia yhtiöltä vakuuksia siltä varalta, että hänelle myöhemmin kohdistuisi suurempi määrä maksettavaa velkaa kuin siinä tapauksessa, että yhtiö olisi osuuden lunastamisen sijaan tuolloin purettu.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa