Minilex - Lakipuhelin

Valtiopetoksen valmistelu voi olla monentyyppinen teko

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Valtiopetos ei ole rikos pelkästään täytettynä tekona. Myös sen valmistelu on rangaistavaa. Joka tehdäkseen valtiopetoksen ryhtyy yhteydenpitoon vieraan valtion tai sen asiamiehen kanssa tai valmistaa, hankkii, kokoaa tai varastoi aseita, ampumatarvikkeita tai muita niihin rinnastettavia väkivallan käyttöön soveltuvia välineitä, syyllistyy valtiopetoksen valmisteluun. Sama koskee sitä, joka antaa koulutusta aseiden tai muiden väkivallan käyttöön soveltuvien välineiden käyttämisessä tai värvää tai kokoaa väkeä tai varustaa sitä aseilla.

Valtiopetoksen valmisteluun syyllistyy myös se, joka perustaa tai organisoi yhteenliittymän, jonka tarkoituksena on Suomen valtiosäännön tai valtiojärjestyksen väkivaltainen kumoaminen tai muuttaminen, osallistuu johtavassa asemassa tai muuten merkittävällä tavalla sellaisen yhteenliittymän toimintaan tai tietoisena yhteenliittymän tarkoitusperästä antaa sille merkittävää taloudellista, järjestöllistä tai muuta vastaavaa tukea.

Rangaistuksena valtiopetoksen valmistelusta voidaan tuomita vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään neljäksi vuodeksi.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa