Minilex - Lakipuhelin

Valtion varoista pesänhoitajalle maksettava korvaus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Pesänhoitajalla on konkurssin rauetessa toissijainen oikeus saada pesäluettelon ja velallisselvityksen laatimisesta korvausta valtion varoista.

Konkurssilain mukaan valtion varoista pesänhoitajalle maksetaan palkkiona ja kustannusten korvauksena pesäluettelon ja velallisselvityksen laatimisesta enintään 1 000 euroa. Tämä korvaus suoritetaan vain siltä osin kuin konkurssipesän varat eivät riitä palkkioon ja korvaukseen.

Pesänhoitajan on tehtävä rikosilmoitus poliisille silloin, kun on syytä epäillä, että velallinen on saattanut syyllistyä velkojia vastaan tehtyyn rikokseen, kirjanpitorikokseen tai muuhun elinkeinotoiminnassa tehtyyn rikokseen, jolla saattaa olla velkojien maksunsaannin tai pesän selvityksen kannalta vähäistä suurempi merkitys. Tällaisen pakollisen rikosilmoituksen tekemisestä aiheutuvasta lisätyöstä pesänhoitajalle voidaan maksaa palkkiota ja kustannusten korvausta valtion varoista enintään 600 euroa. Palkkiota ja korvausta maksetaan valtion varoista kuitenkin vain siltä osin kuin konkurssipesän varat eivät riitä palkkioon ja korvaukseen.

Mikäli konkurssi jatkuu julkisselvityksenä, voidaan määrätä, että pesänhoitajalle kuuluva pesän varoista otettava korvaus maksetaan kokonaan valtion varoista, jos se on tarkoituksenmukaista. Tällöin pesänhoitajan on luovutettava pidättämänsä konkurssipesään kuuluva omaisuus julkisselvittäjälle.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa