Minilex - Lakipuhelin

Työntekijän sopimusrikkomus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Sopimusrikkomuksella tarkoitetaan sitä, ettei toinen sopimuksen osapuoli täytä sopimuksessa määrättyjä velvoitteitansa. Työntekijän sopimusrikkomus on kyseessä silloin, kun työntekijä ei noudata työsopimuksessa kuvattuja velvoitteita. Työntekijän sopimusrikkomus voi johtaa työsopimuksen irtisanomiseen tai jopa purkamiseen.

Lain mukaan työntekijä voidaan irtisanoa, mikäli tämä rikkoo tai laiminlyö työsopimuksessa määrättyjä, työsuhteeseen olennaisesti vaikuttavia velvoitteita. Tällöin kyseessä on työntekijän sopimusrikkomus. Käytännössä sopimusrikkomus voi tulla kyseeseen esimerkiksi tilanteissa, joissa työntekijä ei suorita tälle työsopimuksessa määriteltyjä työtehtäviään.

Työntekijän ja työnantajan välinen työsopimus voidaan joissakin tilanteissa purkaa, mikäli työntekijä rikkoo tai laiminlyö sopimuksesta ilmeneviä velvoitteitaan. Koska työsuhteen päättäminen purkamisella on ankarampi päättötapa verrattuna työsopimuksen irtisanomiseen, edellyttää se sitä, että työntekijän sopimusrikkomus on vakava. Sopimusrikkomus voi mahdollistaa purkamisen esimerkiksi tilanteissa, joissa työntekijä on luvatta pois töistä useasti tai esiintyy päihtyneenä työpaikallaan.

Soittamalla lakipuhelimeen saat asiantuntevaa lisätietoa työsuhteeseen liittyvistä sopimusrikkomuksista.

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa