Minilex - Lakipuhelin

Työnantajan sopimusrikkomus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Sopimusrikkomus on kyseessä silloin, kun sopimuksen osapuoli ei täytä sopimuksessa määrättyjä velvoitteitansa. Työnantajan sopimusrikkomus on kyseessä silloin, kun työnantaja ei noudata työsopimuksessa kuvattuja velvoitteitansa. Työnantajan sopimusrikkomus on kyseessä esimerkiksi silloin, kun työnantaja ei maksa palkkaa työntekijälle tämän työsopimuksen mukaisesti.

Työnantajan vakava sopimusrikkomus voi aiheuttaa sen, että työntekijä voi purkaa työsopimuksensa päättymään heti. Laissa tämä sääntö kuvataan siten, että jos työnantaja rikkoo tai laiminlyö työsopimuksesta ilmeneviä velvoitteitaan niin vakavasti, ettei työntekijältä voida edellyttää sopimussuhteen jatkamista edes irtisanomisajan pituista aikaa, voi työntekijä purkaa työsopimuksen päättyväksi heti. Työsopimuksen purkaminen edellyttää näin ollen sitä, että työnantajan velvoitteiden rikkominen tai laiminlyönti on vakavaa.

Mikäli työntekijä purkaa työsopimuksen työnantajan sopimusrikkomuksen vuoksi, saattaa työnantaja olla velvollinen vahingonkorvauksen suorittamiseen työntekijälle sopimussuhteen ennenaikaisesta päättymisestä aiheutuneesta vahingosta.

Mikäli sinulla on kysyttävää sopimusrikkomuksiin liittyen, voit ottaa yhteyttä lakipuhelimeemme

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa