Minilex - Lakipuhelin

Täydennys- tai oikaisukirjan toimittaminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Jos kuolinpesään ilmaantuu perunkirjoituksen toimittamisen jälkeen uusia varoja tai velkoja, tulee näistä laatia kuukauden kuluessa täydennys- tai oikaisukirja, joka tulee toimittaa veroviranomaiselle. Se laaditaan perukirjan muotoa noudatellen. Jos perintöverotus on jo ehditty toimittaa, on täydennys- tai oikaisukirja annettava Verohallinnolle kuukauden kuluessa sen laatimisesta.

Jos perintöverotus toimitetaan veroilmoituksen eikä perukirjan pohjalta, tulee verovelvollisen antaa Verohallinnolle veroilmoitus uusista varoista tai veloista kolmen kuukauden kuluessa sen jälkeen, kun ne ovat ilmaantuneet kuolinpesään.

Mikäli verotuksen toimittamisen jälkeen käy ilmi, että verotuksen perusteet ovat jostakin muusta kuin edellä mainitusta syystä muuttuneet, tulee sen verovelvollisen, jonka veron määrä näin ollen nousisi, ilmoittaa asiasta Verohallinnolle kolmen kuukauden kuluessa siitä, kun sai tiedon muuttuneista perusteista. Ilmoitusta ei tarvitse tehdä, jos joku muu osakas on jo asiasta ilmoittanut.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa