Minilex - Lakipuhelin

Sopimusrikkomus ja vuokrasopimus

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Lakia asuinhuoneiston vuokrauksesta sovelletaan sopimukseen, jolla rakennus tai sen osa vuokrataan toiselle asumiseen. Vuokrasopimus voi olla määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva. Vuokrasopimus päättyy sopimuksen irtisanomiseen, lakkaamiseen tai purkamiseen esimerkiksi sopimusrikkomuksessa.

Vuokranantajan on huolehdittava asuinhuoneiston kunnosta vuokrasuhteen alkaessa ja huoneiston on oltava sen ikään ja muihin olosuhteisiin nähden kunnossa. Jos huoneisto ei vuokrasuhteen alkaessa ole vaadittavassa tai sovitussa kunnossa ja vuokranantaja on vastuussa huoneiston kunnosta, vuokralaisella on oikeus purkaa vuokrasopimus. Purkamisen edellytyksenä on, että huoneiston puutteellisuudella on olennainen merkitys eikä vuokranantaja kehotuksesta huolimatta korjaa puutteellisuuksia viivytyksettä.

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Vuokralaisella on vastuu asuinhuoneiston vahingoittumisesta. Vuokralainen on velvollinen korjaamaan huolimattomuudellaan tai laiminlyönnillään aiheuttamansa vahingon. Vuokralainen ei ole vastuussa tavanomaisesta huoneiston kulumisesta. Asuinhuoneiston vahingoittumista voidaan pitää sopimusrikkomuksena, jos aiheutettuja vahinkoja ei korvata. 

Vuokran maksun laiminlyönti on sopimusrikkomus, joka on lain mukaan vuokrasopimuksen purkuperuste. Vuokran maksu ajallaan on vuokralaisen tärkein velvoite. Vuokranmaksun laiminlyöntinä voidaan pitää 2-3 kuukauden maksamattomia vuokria. Tällöin vuokranantajalla on oikeus purkaa vuokrasopimus välittömästi sopimusrikkomuksen johdosta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa