Minilex - Lakipuhelin

Sopimusrikkomus ja vuokrasopimus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Lakia asuinhuoneiston vuokrauksesta sovelletaan sopimukseen, jolla rakennus tai sen osa vuokrataan toiselle asumiseen. Vuokrasopimus voi olla määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva. Vuokrasopimus päättyy sopimuksen irtisanomiseen, lakkaamiseen tai purkamiseen esimerkiksi sopimusrikkomuksessa.

 

Vuokranantajan on huolehdittava asuinhuoneiston kunnosta vuokrasuhteen alkaessa ja huoneiston on oltava sen ikään ja muihin olosuhteisiin nähden kunnossa. Jos huoneisto ei vuokrasuhteen alkaessa ole vaadittavassa tai sovitussa kunnossa ja vuokranantaja on vastuussa huoneiston kunnosta, vuokralaisella on oikeus purkaa vuokrasopimus. Purkamisen edellytyksenä on, että huoneiston puutteellisuudella on olennainen merkitys eikä vuokranantaja kehotuksesta huolimatta korjaa puutteellisuuksia viivytyksettä. 

 

Vuokralaisella on vastuu asuinhuoneiston vahingoittumisesta. Vuokralainen on velvollinen korjaamaan huolimattomuudellaan tai laiminlyönnillään aiheuttamansa vahingon. Vuokralainen ei ole vastuussa tavanomaisesta huoneiston kulumisesta. Asuinhuoneiston vahingoittumista voidaan pitää sopimusrikkomuksena, jos aiheutettuja vahinkoja ei korvata. 

 

 

Vuokran maksun laiminlyönti on sopimusrikkomus, joka on lain mukaan vuokrasopimuksen purkuperuste. Vuokran maksu ajallaan on vuokralaisen tärkein velvoite. Vuokranmaksun laiminlyöntinä voidaan pitää 2-3 kuukauden maksamattomia vuokria. Tällöin vuokranantajalla on oikeus purkaa vuokrasopimus välittömästi sopimusrikkomuksen johdosta. 

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa