- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -
Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.
Sopimusta tulkitaan osapuolten yhteisen tarkoituksen mukaisesti. Käytännössä sopimuksen sanamuodolla on ratkaiseva merkitys, sillä sopijapuolten tarkoituksen näyttäminen toteen voi olla haastavaa. Pääsääntöisesti sopimusta tulkitaankin sanamuotonsa mukaisesti, ja tulkinnassa sanoille annetaan yleiskielen mukainen merkitys.
Yksittäisiä ehtoja taas tulkitaan suhteessa kokonaisuuteen eli lähtökohtaisesti yhtenevästi koko sopimuksen kanssa eikä irrallisesti kokonaisuudesta erotettuna. Tällöin kukin ehto edistää osapuolten yhteisen tarkoituksen toteutumista.
Rajatilanteena on selvästä sanamuodosta poikkeava tulkinta, jos osapuolet ovat yhdessä tarkoittaneet sopia muuta, vaikka sanamuoto antaa ymmärtää väärin. Tällöin todistustaakka on sillä, jonka mukaan sopimuksen sanamuoto ei vastaa osapuolten todellista tarkoitusta. Sanamuodosta poikkeava tulkinta voi aktualisoitua myös tilanteissa, joissa sopimukseen sisältyy ammattitermistöä. Ammattiryhmien keskuudessa sanoja saatetaan käyttää yleisestä kielenkäytöstä poikkeavalla tavalla. Tällöin ammattitermeille annetaan se merkitys, jota alalla käytetään.
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.
Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:
Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.