Minilex - Lakipuhelin

Säätiön hallitus hallinnon pakollisena toimielimenä

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Säätiöllä on lain mukaan oltava hallitus, johon kuuluu puheenjohtaja ja vähintään kaksi muuta jäsentä.

Säätiön hallituksena voivat toimia myös säätiön säännöissä määrätyn toisen säätiön, yhteisön tai laitoksen hallituksen jäsenet. Myös viranomainen voi toimia säätiön hallituksena tai sen jäsenenä. Säätiön säännöissä on mahdollista määrätä, että säätiön hallituksen jäsenille valitaan varajäsenet. Mitä sovelletaan säätiön hallituksen jäseneen, koskee myös tämän varajäsentä.

Vähintään yhdellä säätiön hallituksen jäsenellä sekä laissa tarkoitetulla hallituksen jäsenellä ja toimihenkilöllä on oltava asuinpaikka Euroopan talousalueella, ellei Patentti- ja rekisterihallitus myönnä lupaa poiketa tästä. Sama koskee sellaista säätiötä, yhteisöä tai laitosta, jonka hallituksen jäsenet toimivat säätiön hallituksen jäseninä, sekä säätiön hallituksena, tai sen jäsenenä toimivaa viranomaista. Mikäli oikeushenkilö tai laitos tai sen hallituksen jäsen on säätiön hallituksen jäsenenä, sovelletaan vaatimusta oikeushenkilön tai laitoksen kotipaikkaan.

Haettaessa poikkeusta edellä tarkoitetuista vaatimuksista on hakemuksessa ilmoitettava tämän perusteena olevat seikat. Mikäli hakemus koskee tiettyä henkilöä, on hakemuksessa ilmoitettava henkilön täydellinen nimi, osoite ja asuinpaikka sekä suomalainen henkilötunnus, tai tämän puuttuessa syntymäaika.

Vajaavaltainen tai konkurssissa oleva ei voi olla säätiön hallituksen jäsenenä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa