Minilex - Lakipuhelin

Pesänhoitajan vahingonkorvausvelvollisuus konkurssipesää kohtaan

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Pesänhoitajan asema konkurssipesässä on varsin vahva ja hänen roolinsa on oikeudellistunut. Pesänhoitaja saa valtuutuksensa tuomioistuimelta ja pesänhoitajasta on tullut monissa konkurssimenettelyn vaiheissa itsenäinen lainkäyttäjä. Pesänhoitajalta edellytetään kuitenkin korkeaa huolellisuutta hänen toimiessaan pesän puolesta.

Pesänhoitaja on velvollinen korvaamaan vahingon, jonka hän tai hänen avustajansa on tehtäväänsä hoitaessaan tahallaan tai huolimattomuudesta aiheuttanut konkurssipesälle. Tämä tarkoittaa sitä, että pesänhoitaja on korvausvelvollinen toimiessaan hänelle kuuluvan yleisen huolellisuusvelvollisuuden vastaisesti. Pesänhoitajan korvausvastuu syntyy myös silloin, jos konkurssipesä joutuu korvaamaan jollekulle muulle tämän kärsimän vahingon, joka johtuu pesänhoitajan virheestä tai laiminlyönnistä.

Pesänhoitaja voi käyttää avustajaa tehtäviensä suorittamisessa. Pesänhoitaja vastaa myös käyttämänsä avustajan aiheuttamasta vahingosta. Pesänhoitajan on noudatettava erityistä huolellisuutta avustajan valinnassa ja valvonnassa, sillä pesänhoitaja on velvollinen korvaamaan avustajansa tahallisesti tai tuottamuksellisesti aiheuttaman vahingon myös silloin, kun pesänhoitaja itse toimii huolellisesti.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa