Minilex - Lakipuhelin

Pesänhoitajan palkkio konkurssin lakatessa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Konkurssi voi peruuntua tai muuten lakata ennen kuin velkojat ovat päättäneet pesänhoitajan palkkiosta. Tällöin tuomioistuin päättää pesänhoitajan palkkion ja korvauksen suuruuden sekä sen, kuka on ne velvollinen maksamaan.

Normaalisti velallinen on maksuvelvollinen, jolloin pesänhoitaja voi pidättää velalliselle palautettavaa omaisuutta palkkion ja korvauksen maksamiseksi. Jos velkojan laiminlyönti johtaa konkurssin lakkaamista koskevan päätöksen viivästymiseen, voi hakijavelkoja joutua maksamaan pesänhoitajalle maksettavan palkkion ja korvauksen. Maksuvelvollisuus voi kohdata velkojaa myös silloin, kun velkoja on asian käsittelyn yhteydessä antanut vääriä tai harhaanjohtavia tietoja.

Velvollisuus palkkion ja korvauksen maksamiseen voidaan myös jakaa velallisen ja velkojan kesken. Näin voidaan menetellä esimerkiksi tilanteessa, jossa konkurssin lakkaamista koskevan päätöksen viivästyminen on johtunut velkojan menettelystä. Velkoja voidaan tällöin velvoittaa maksamaan palkkiosta ja kustannuksista enintään se määrä, joka on syntynyt velkojan viivästyksen vuoksi.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa