Minilex - Lakipuhelin

Pesänhoitajan kelpoisuus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Pesänhoitajaksi saadaan määrätä suostumuksensa perusteella sellainen henkilö, jolla on tehtävän vaatima kyky, taito ja kokemus. Yleensä pesänhoitajan tehtävää hoitavat lakimiehet, mutta mitään erityistä koulutusta tehtävän vaatiman kyvyn, taidon ja kokemuksen saavuttamiseksi ei ole. Pesänhoitajan on lain mukaan muutoinkin oltava tehtävään sopiva.

Lisäksi vaaditaan, että pesänhoitajan riippumattomuus ei vaarannu, pesänhoitaja kykenee kohtelemaan velkojia tasapuolisesti ja muuten hoitamaan tehtävänsä asianmukaisesti. Esteellisyys vaarantuu tilanteissa, joissa pesänhoitaja on tai on ollut velkojan tai velallisen palveluksessa. Sen sijaan esimerkiksi toistuva esiintyminen tietyn velkojan ehdokkaana muissa konkurssipesissä ei tee henkilöstä esteellistä pesänhoitajan tehtävään.

Sen, joka on suostunut pesänhoitajan tehtävään, on ilmoitettava tuomioistuimelle ne seikat, jotka voivat vaarantaa hänen tasapuolisuuttaan ja riippumattomuuttaan tai aiheuttaa perusteltuja epäilyksiä.

Pesänhoitajan kelpoisuusvaatimukset koskevat myös tilapäistä pesänhoitajaa ja erityistä tehtävää varten määrättyä pesänhoitajaa. Kelpoisuusvaatimuksia kuitenkin tulkitaan tiukemmin varsinaisen pesänhoitajan kohdalla.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa