Minilex - Lakipuhelin

Pesänhoitajan avustaja konkurssissa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Konkurssissa tulee olla tuomioistuimen määräämä pesänhoitaja. Lähtökohtaisesti pesänhoitajia on aina yksi. Erityistapauksissa tuomioistuin voi määrätä useampia pesänhoitajia. Yhden pesänhoitajan käyttämistä on perusteltu muun muassa sillä, että konkurssipesän hallinnon olisi järkevintä olla yhden pesänhoitajan hallussa. Yhden pesänhoitajan käyttäminen onkin selvin ja yksinkertaisin ratkaisu, ja silloin säästytään myös kahden pesänhoitajan erimielisyyksiltä.

Edes suuri työmäärä ei ole peruste useamman pesänhoitajan määräämiselle, sillä pesänhoitajalla on oikeus käyttää tehtävissään avustajia ja asiantuntijoita. Lähtökohtana suurissa ja työläissä konkurssipesissä onkin siis yksi pesänhoitaja, ja tämän tarvitsema määrä avustajia, useiden pesänhoitajien sijaan. Avustajien käytössä täytyy ottaa huomioon tarkoituksenmukaisuusnäkökohdat; pesänhoitaja saa käyttää avustajia siinä laajuudessa kuin se on pesän selvittämisen kannalta tarkoituksenmukaista. Pesänhoitajalla on velvollisuus valvoa käyttämiensä avustajien toimien asianmukaisuutta.

Lisätietoa ja oikeudellista apua voit löytää Minilexin muista artikkeleista, lakipuhelimesta sekä Minilexin lakimiehiltä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa