Minilex - Lakipuhelin

Pesänhoitajaa koskeva luovutusrajoitus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Konkurssioikeutemme suhtautuu kielteisesti siihen, että pesänhoitaja asemaansa hyväksi käyttäen hankkisi itselleen pesään kuuluvaa omaisuutta. Pesänhoitajaa koskee konkurssilaissa säädetty kielto hankkia konkurssipesään kuuluvaa omaisuutta itselleen. Samoin pesänhoitajan on huolehdittava siitä, että konkurssipesän omaisuutta ei myydä pesänhoitajan käyttämälle avustajalle eikä myöskään pesänhoitajan tai avustajan läheiselle.

Myyntikieltojen ja luovutusrajoitusten yhtenä tavoitteena on toteuttaa hyvää pesänhoitotapaa ja estää eturistiriitojen syntyminen. Konkurssipesään kuuluvan omaisuuden myynti pesänhoitajalle tai tämän läheiselle saattaisi synnyttää epäluuloja kyseisen kaupan edullisuudesta ja hyvästä myyntituloksesta pesälle. Lisäksi tällainen myynti olisi myös omiaan heikentämään konkurssimenettelyn ja pesänhoitojärjestelmän yleistä luotettavuutta ja uskottavuutta huolimatta siitä, vaikka kauppahinta olisi asianmukainen.

Myyntikielto pesänhoitajalle tai tämän läheiselle ei koske kuitenkaan sellaista tilannetta, jossa pesä jatkaa liiketoimintaa ja se myy tavanomaista päivittäistavaraa yleisesti kaikille kiinteään hintaan.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa