» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »
Työnantajan tulee maksaa palkka kunkin palkanmaksukauden viimeisenä päivänä, jollei työsopimuksessa tai työehtosopimuksessa ole sovittu toisin. Eri alojen työehtosopimuksissa voi olla erilaiset määräykset palkanmaksukausista ja palkanmaksupäivistä. Palkan maksussa työnantajan tulee noudattaa oman alan mahdollisen työehtosopimuksen sääntöjä.
Palkan tulee olla tilillä sinä päivänä, jolloin työsopimuksessa on palkanmaksupäivästä sovittu. Palkan maksaminen vasta kyseisenä päivänä ei riitä, vaan palkan on konkeettisesti oltava työntekijän käytettävissä. Palkka maksetaan pääsääntöisesti pankkitilille, sopimalla suoritus voidaan tehdä myös käteisenä.
Palkansaajalla on oikeus viivästyskorkoon, jos palkanmaksu viivästyy työnantajasta johtuvasta syystä. Viivästyskorot on määritelty laissa. Jos työnantaja ei noudata palkanmaksuvelvollisuuttaan, työntekijällä on laajat mahdollisuudet riitauttaa asia ja saattaa se viimekädessä käräjäoikeuden ratkaistavaksi. Myös työpaikan luottamusmies ja ammattiliitto auttavat palkanmaksuun liittyvissä ongelmissa. Työnantajan maksukyvyttömyystilanteessa on olemassa myös esimerkiksi palkkaturva, josta työntekijän on mahdollista saada maksamatta jääneet palkkansa vielä jälkikäteenkin.
- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -
Pyydä tarjous lakipalvelusta
Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi
Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.
Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:
- maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
- maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
- halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.
Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.
Aiheeseen liittyvät artikkelit
Selaa lakitietoa