Minilex - Lakipuhelin

Päätöstä ei aina perustella

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Yleensä viranomaisen pitää perustella päätöksensä. On kuitenkin olemassa eräitä tilanteita, jolloin päätöstä ei tarvitse perustella. Nämä tilanteet ovat poikkeuksellisia, ja pääsääntöisesti viranomaista koskee siis perusteluvelvollisuus. Laissa on lueteltu tilanteet, jolloin päätöksen perustelut voidaan jättää esittämättä.

Päätöksen perustelut voidaan jättää esittämättä, jos tärkeä yleinen tai yksityinen etu edellyttää päätöksen välitöntä antamista, päätös koskee kunnallisen monijäsenisen toimielimen toimittamaa vaalia tai päätös koskee vapaaehtoiseen koulutukseen ottamista tai sellaisen edun myöntämistä, joka perustuu hakijan ominaisuuksien arviointiin. Samoin perusteluvelvollisuutta ei ole, jos päätöksellä hyväksytään vaatimus, joka ei koske toista asianosaista eikä muilla ole oikeutta hakea päätökseen muutosta tai jos perusteleminen on muusta erityisestä syystä ilmeisen tarpeetonta.

Perustelut on kuitenkinnäissäkin yllä mainituissa tilanteissa esitettävä, jos päätös merkitsee olennaista muutosta vakiintuneeseen käytäntöön.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa