Minilex - Lakipuhelin

Oikeuksien sähköisten hallinnointitietojen loukkausrikos

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Teoksen sähköisillä hallinnointitiedoilla tunnistetaan teos tai oikeuksien haltija, joka voi olla tekijä tai muu henkilö. Näitä tietoja ei saa muuttaa eikä poistaa, jos tekijä on ne teokseensa laittanut. Sama koskee tietoja, jotka toinen on laittanut teokseen tekijän luvalla. Teosta, josta on muunneltu sähköisiä hallinnointitietoja, ei saa antaa yleisölle eikä tuoda Suomeen jakelua varten.

Joka tämän kiellon vastaisesti ja siten, että teko on omiaan aiheuttamaan huomattavaa haittaa tai vahinkoa, poistaa tai muuttaa oikeuksien sähköisiä hallinnointitietoja, joilla tunnistetaan teos, tekijä tai oikeuksien muu haltija tai jotka ovat tietoja teoksen käyttöehdoista, on tuomittava rangaistukseen oikeuksien sähköisten hallinnointitietojen loukkausrikoksesta. Sama pätee myös jos yleisölle levitetään tai tuodaan maahan yleisölle levittämistä varten teoksen kappale tai välitetään yleisölle teos siten, että sanotut hallinnointitiedot on luvatta poistettu tai että niitä on luvatta muutettu.

Jotta teko olisi rangaistava, sen pitää olla omiaan aiheuttamaan huomattavaa vahinkoa tai haittaa. Tekijän täytyy tietää, että se mitä hän on tehnyt, loukkaa tekijänoikeuksia tai helpottaa niiden loukkaamista. Rangaistuksena oikeuksien sähköisten hallinnointitietojen rikkomisesta on sakkoa tai vankeutta enintään yksi vuosi.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa