Minilex - Lakipuhelin

Muutosten ilmoittaminen kaupparekisteriin

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Avoimen yhtiön on tehtävä muutosilmoitus kaupparekisteriin, jos sen rekisteröidyt tiedot muuttuvat. Ilmoitus on tehtävä viivytyksettä rekisteriviranomaiselle eli patentti- ja rekisterihallitukselle (PRH).

Muutosilmoitus on tehtävä, jos:

  1. Avoin yhtiö muutetaan osakeyhtiöksi
  2. Avoin yhtiö sulautuu toiseen yhtiöön
  3. Avoimeen yhtiöön valitaan toimitusjohtaja
  4. Avoimen yhtiön yhtiösopimusta muutetaan

Avoin yhtiö muutetaan osakeyhtiöksi

Jos avoin yhtiö muutetaan osakeyhtiöksi, yhtiön täytyy laatia sopimus yhtiömuodon muuttamisesta ennen muutosilmoituksen tekemistä. Lisäksi tulevalle osakeyhtiölle tulee valita hallitus ja tarvittaessa tilintarkastajat. Kun nämä toimet on tehty, ilmoitus yhtiömuodon muuttamisesta osakeyhtiöksi tulee 3 kk kuluessa yhtiömuodon muutossopimuksen allekirjoittamisesta. Jos ilmoitusta ei tehdä määräaikana, yhtiömuodon muuttaminen raukeaa.

Avoin yhtiö sulautuu

Sulautumistilanteessa ennen muutosilmoitusta tulee laatia sulautumissopimus. Tämän jälkeen sulautuvan yhtiön on tehtävä muutosilmoitus kaupparekisteriin viivytyksettä.

Avoimeen yhtiöön valitaan toimitusjohtaja

Toimitusjohtaja ei ole avoimen yhtiön pakollinen toimielin, mutta avoimeen yhtiöön on mahdollista valita toimitusjohtaja yhtiömiesten päätöksellä. Valittu toimitusjohtaja tulee ilmoittaa muutosilmoituksella kaupparekisteriin viivytyksettä.

Avoimen yhtiön yhtiösopimusta muutetaan

Avoimen yhtiön yhtiösopimusta voidaan muuttaa vain yhtiömiesten yksimielisellä päätöksellä. Yhtiösopimusta tulee käytännössä muuttaa esimerkiksi silloin, jos halutaan muuttaa yhtiön kotipaikkaa, toimialaa tai yhtiömiehiä. Yhtiösopimuksen muutokset on ilmoitettava kirjallisina. Mikäli muutoksesta on sovittu suullisesti, tulee muutos saattaa sen rekisteröimistä varten kirjalliseen muotoon. Muutosilmoitus yhtiösopimuksen muutoksesta tulee tehdä kaupparekisteriin viivytyksettä.

Miksi muutosilmoitus on tehtävä?

Muutosilmoitus on tehtävä erityisesti siksi, että kaupparekisteritietoja käytetään usein yhtiöiden taustatietojen ja edustajien tarkastamiseen. Muutosilmoituksen tekemisellä varmistetaan se, että keskeiset yhtiötä koskevat tiedot pysyvät ajantasaisina. Muutosilmoitus on syytä tehdä myös siksi, että ilmoitusvelvollisuuden laiminlyönnistä saattaa seurata sakkorangaistus.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]