Minilex - Lakipuhelin

Mikä on väärennysrikosten tarkoittama väärä tai väärennetty todistuskappale?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Laki määrittelee väärennysrikoksissa tarkoitetut todistuskappaleet hyvinkin yksityiskohtaisesti. Määritelmät kattavat sekä sen, mikä ylipäätään on todistuskappale, että sen, mitä eroa on väärällä ja väärennetyllä todistuskappaleella.

Väärän ja väärennetyn todistuskappaleen ero on siinä, että väärä todistuskappale on sinänsä aito kun taas väärennettyä todistuskappaletta on muutettu jotenkin. Todistuskappale on väärä, jos se todisteena käytettäessä on omiaan antamaan erehdyttävän kuvan alkuperästään tai antajansa henkilöllisyydestä. Todistuskappale on väärennetty, jos sen sisältöä on oikeudettomasti muutettu jonkin todistelun kannalta merkityksellisen tiedon osalta.

Todistuskappaleena pidetään asiakirjaa ja sen näköisjäljennöstä, merkkiä, leimaa, rekisterikilpeä, ääni- ja kuvatallennetta, piirturin, laskimen tai muun vastaavan teknisen laitteen tuottamaa tallennetta sekä automaattiseen tietojenkäsittelyyn soveltuvaa tallennetta, jos sitä käytetään tai voidaan käyttää oikeudellisesti merkityksellisenä todisteena oikeuksista, velvoitteista tai tosiasioista.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa