Minilex - Lakipuhelin

Metsähallitus hoitaa valtion omistamia metsiä

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Metsähallitus on maa- ja metsätalousministeriön ohjauksessa ja sen hallinnonalalla toimiva valtion liikelaitos. Lisäksi ympäristöministeriö tulosohjaa Metsähallitusta julkisten hallintotehtävien osalta omalla toimialallaan. Metsähallituksen hallinnassa on noin kolmasosa Suomen pinta-alasta, ja se koostuu pääosin metsistä.

Metsähallituksen yleistehtäviin kuuluu käyttää, hoitaa ja suojella kestävästi ja tuloksellisesti hallinnassaan olevaa valtion maa- ja vesiomaisuutta. Lisäksi Metsähallitus hoitaa sille säädettyjä julkisia hallintotehtäviä sekä harjoittaa toimialallaan liiketoimintaa tarkemmin säädettyjen yhteiskunnallisten velvoitteiden puitteissa. Metsähallitus toimii liiketaloudellisten periaatteiden, eduskunnan hyväksymien palvelutavoitteiden ja muiden toimintatavoitteiden mukaisesti. Metsähallituksen liiketoimintaan kuuluu sille osoitetun maa- ja vesiomaisuuden taloudellinen hyödyntäminen sekä niihin liittyvä muu hallinnointi. Maaomaisuuden hyödyntämiseen kuuluu mm. metsätalouden harjoittaminen.

Julkisten hallintotehtävien kautta Metsähallitus puolestaan hoitaa ja käyttää tähän toimintaan osoitettua valtion maa- ja vesiomaisuutta ilman tuottovaatimusta. Julkisiin hallintotehtäviin kuuluu lisäksi luonnonsuojelun ja luonnon virkistyskäytön toteuttamista sekä muita erikseen säädettyjä tehtäviä. Metsähallitus esimerkiksi hoitaa ja hallinnoi Suomen kansallis- ja luonnonpuistoja.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa