Minilex - Lakipuhelin

Matkustaminen terrorismirikoksen tekemistä varten

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Suomen lainsäädännössä rangaistavaksi on säädetty matkustaminen terrorismirikoksen tekemistä varten. Rikos kuuluu rikoslaissa säädettyihin terrorismirikoksiin. 

Matkustamiseen terrorismirikoksen tekemistä varten voi rikoslakimme mukaan syyllistyä Suomen kansalainen, henkilö, joka rikoksen tekohetkellä on asunut tai oikeudenkäynnin alkaessa asuu pysyvästi Suomessa, henkilö, joka tavataan Suomesta ja oikeudenkäynnin alkaessa on Islannin, Norjan, Ruotsin tai Tanskan kansalainen tai tällöin pysyvästi asuu jossakin näissä maassa, tai Suomen alueelta matkustava henkilö.

Mikäli tällainen henkilö matkustaa sellaiseen valtioon, jonka kansalainen hän ei ole tai jossa hän ei pysyvästi asu, tehdäkseen terroristisessa tarkoituksessa tehdyn rikoksen, valmistellakseen tällaista rikosta, johtaakseen terroristiryhmää, edistääkseen terroristiryhmän toimintaa, antaakseen koulutusta terrorismirikoksen tekemistä varten, kouluttautuakseen sellaisen tekemistä varten, värvätäkseen terrorismirikoksen tekemistä varten tai rahoittaakseen terrorismia tai terrorismiryhmää, hän syyllistyy matkustamiseen terrorismirikoksen tekemistä varten.

Rangaistus on sakko tai enintään kahden vuoden vankeus. Yrityksestä rangaistaan. Matkustaminen terrorismirikoksen tekemistä varten liittyy tiettyihin laissa säädettyihin terrorismirikoksiin ja siitä tuomitaan vain siinä tapauksessa, ettei teko ole rangaistava jonkin näiden rikosten tunnusmerkistöjen mukaisesti. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa