Minilex - Lakipuhelin

Luovutusvoiton verotus avoimessa yhtiössä

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Avoimen yhtiön yhtiöosuuden luovutuksesta eli myynnistä saatu voitto on veronalaista tuloa. Luovutusvoittoa syntyy, jos yhtiöosuus myydään korkeammalla hinnalla kuin mitä pääomasijoitus yhtiöön sitä perustettaessa on ollut tai mitä osuudesta on sitä hankittaessa maksettu. Luovutusvoitosta vuonna 2016 maksettava vero on 30 prosenttia, 30 000 euroa ylittävältä osalta 34 prosenttia.

Luovutusvoitto lasketaan vähentämällä myyntihinnasta omaisuuden hankintameno, jona otetaan huomioon alkupääomasijoituksen lisäksi myös yhtiöön jakamattomana voitto-osuutena sijoitettu määrä, sekä voiton hankkimisesta aiheutuneet menot, joita voivat olla esimerkiksi myyntiä varten tarvittavista asiakirjoista aiheutuneet kulut. Luovutusvoitto voidaan laskea myös käyttämällä ns. hankintameno-olettamaa. Tällöin luovutushinnasta vähennetään hankintameno-olettamana 20 prosenttia, jos luovutettu omaisuus on omistettu alle 10 vuotta, ja 40 prosenttia, jos omistusaika on vähintään 10 vuotta. 

Avoimen yhtiön osuuden luovutuksesta saadun myyntivoiton verotukseen vaikuttavat lisäksi yhtiömiehen yksityisotot yhtiöstä.  Jos nimittäin yhtiömiehen yksityisotot ovat ylittäneet hänen vuotuisten voitto-osuuksiensa ja yhtiöön tekemiensä sijoitusten yhteismäärän, ylitys lisätään luovutusvoittoon.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa