Minilex - Lakipuhelin

Korvausvastuun jakautuminen pesänhoitajien kesken

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Konkurssipesään on mahdollista määrätä tuomioistuimen päätöksellä useampi kuin yksi pesänhoitaja. Varsinkin laajaan konkurssipesään voidaan määrätä useampia pesänhoitajia selvittämään konkurssipesää. Jos pesänhoitajia on useampia, he voivat jakaa keskenään konkurssipesään kuuluvien tehtävien hoitamisen. Tehtävien jako ei kuitenkaan suoraan poista pesänhoitajien vastuuta toistensa virheistä ja laiminlyönneistä.

Pesänhoitajien vastuu on jakamatonta ja pesänhoitajien intresseissä on varmistaa pesän koko hallinnon ja tehtävien jaon asianmukaisuus. Erityisesti pesänhoitajien tulee sopia tarkoin pesän rahavarojen käytöstä väärinkäytösten ehkäisemiseksi. Jos tuomioistuin on vahvistanut pesänhoitajien tehtävien jaon, pesänhoitaja vastaa pääsääntöisesti vain omista tekemisistään. Pesänhoitajalta vaadittava yleinen huolellisuusvelvollisuus saattaa kuitenkin edellyttää myös toisen pesänhoitajan toiminnan valvomista.

Vahingonkorvauksen sovitteluun ja jakautumiseen sovelletaan kuitenkin myös konkurssitilanteissa vahingonkorvauslain säännöksiä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa